Skip to content

Ruce pryč od gruzínských komunistů – o pronásledování Temura Pipii

Temur Pipia, předseda Ústředního výboru Sjednocené komunistické strany Gruzie, byl zatčen na gruzínských hranicích ve dnech 28. až 29. března po svém příjezdu z Ruska.

Důvodem jeho zadržení bylo, že mezi jeho osobními věcmi byly pamětní medaile darované Komunistickou stranou Ruské federace (KPRF) k 75. výročí Velkého antifašistického lidového vítězství.

Pronásledování je založeno na odporné gruzínské antikomunistické legislativě, která zakazuje komunistické symboly a srovnává je s těmi nacistickými!

V prohlášení zveřejněném na portálu 902 odsoudila sekce mezinárodních vztahů ÚV Komunistické strany Řecka (KKE) gruzínské orgány za pronásledování T. Pipii a poukazuje na následující:

„Nikdo by neměl zapomenout, že se obyvatelé Gruzie aktivně účastnili boje sovětského lidu a Rudé armády o vítězství proti fašistickému monstru. V tomto boji přišlo o život více než 300 tisíc Gruzínců, přičemž nejvyšší vyznamenání hrdina Sovětského svazu obdrželo 136 Gruzínců.“

KKE zdůrazňuje, že přepisování historie skrze nepřijatelnou rovnici nacistů s komunisty a SSSR, kteří proti nim bojovali a porazili je, nepřestává!

Pronásledování Temura Pipii bylo Ústředním výborem Komunistické strany Ruské federace (KPRF) ostře odsouzeno prohlášením člena prezidia Kazbeka Tajsajeva.

 

https://www.solidnet.org/