Skip to content

Lidová strana Íránu: Pozdrav bojovným studentům, mládeži a lidu Íránu, kteří se statečně staví proti prosazovatelům tyranie!

V odezvě na spravedlivé protesty lidu, který je frustrován útlakem, nespravedlností, nouzí a neschopností bandy tmářských a prolhaných vůdců, protilidový režim Vlády znalců islámského práva (Velayat-e Faqih) v Íránu znovu vyslal své ozbrojené bandity, aby potlačil protesty, a otevřenou palbou na naše svobodomyslné a vznešené krajany, touto svou starou barbarskou metodou, možná prodlouží přežití svého ostudného režimu.

Po odhalení příčiny sestřelení ukrajinského osobního dopravního letounu obranným systémem Armády strážců islámské revoluce („Íránských revolučních gard“), spolu se skutečností, že po tři dny mluvčí a média režimu tuto skutečnost odmítali a sdělovali všemožné lži a výmluvy, aby se pokusili skrývat skutečnost před lidem, následující protestní hnutí vysokoškolských studentů, mládeže a statečného lidu naší vlasti v posledních dnech opětovně ukázalo, že navzdory krvavému potlačení lidových protestů v listopadu, zabíjením stovek a zraněním několika tisíc lidí a zatčením dalších tisíců, jejichž přesný počet a osud stále zůstávají nezveřejněny, plameny lidových protestů nemohou pohasnout, a že s každou novou katastrofou a dokonce i nejmenší jiskrou znovu vzplanou.

Protestní akce umělců s oznámením, že se nebudou účastnit nadcházejících akcí a festivalů, stejně jako protesty akademiků a sportovců v zemi spolu s lidovými protesty, jsou pozitivními znaky soucitu a solidarity mezi různými sociálními vrstvami ve společném boji, k němuž dnes dochází v naší vlasti. Podle nejnovějších zpráv začali brutální drábové režimu rozsáhlou kampaň za účelem zatčení a zadržení sociálních a občanských aktivistů. To bylo prokázáno dnes pozdě večer, když provedli razii v rezidenci rodiny pana Mahdího Karrúbího, aby zatkli jeho syna.

Íránská strana Túde (Tudeh) odsuzuje brutální potlačování protestujícího lidu a studentů dráby režimní tyranie, a je přesvědčena, že pouze společným a koordinovaným bojem všech sociálních sil a vrstev, které ochromí funkce aparátu vládnoucího režimu, může být teokratický režim vážně zpochybněn a nucen přijmout požadavky lidového hnutí.

Opakujeme: Teokratický režim je ve slepé uličce a Chameneí není ani kvalifikovaný, ani kompetentní vést zemi. Veškeré úsilí musí být zaměřeno na úplné odstranění teokratického režimu z politické struktury naší vlasti.

V souladu s lidovými hesly vyzýváme k ukončení diktatury a vlády lží a útlaku. Stoupenci strany Túde v Íránu a po celém světě bojují mezi lidem a po boku lidu za osvobození Íránu od jařma diktatury.

Horoucí pozdravy bojovným studentům a lidu Íránu, kteří se statečně staví proti prosazovatelům tyranie!

Vpřed ke spolupráci a jednotné akci všech pokrokových, svobodymilovných a demokratických sil za odstranění protilidového teokratického režimu Vlády znalců islámského práva (Velayat-e Faqih)!

Lidová strana Íránu (Túde), 13. ledna 2020

http://solidnet.org